HİPOGLİSEMİ İLE YAŞAMAK
DEĞİŞEN HAYAT ŞARTLARI VE GÜNLERİN HIZLANAN TEMPOSU YAŞAMLARIMIZI YENİDEN ŞEKİLLENDİRİRKEN BESLENME ALIŞKANLIKLARIMIZI DA ZAMANLA DEĞİŞTİRDİ. EVDE HAZIRLANAN YEMEKLERİ TÜKETMEK YERİNE PAKETLENMİŞ, RAFİNE EDİLMİŞ, İÇERİĞİ KOF AMA LEZZETİ YÜKSEK GIDALARI TERCİH ETMEYE BAŞLADIK. HAYVANSAL PROTEİNİ VE YAĞI AZALTALIM DERKEN BASİT KARBONHİDRAT BAĞIMLILARINA DÖNÜŞTÜK.

HİPOGLİSEMİ İLE YAŞAMAK

Yapılan araştırmalar şeker ve şeker içeren gıdaların tüketimindeki artışın yüzde 70’lere dayandığını söylüyor. Yediden yetmişe hepimizin mutfakları paketli bisküviler, cipsler, kekler ve daha nice abur cubur ile dolu. Her açlık hissettiğimizde bir paketi daha midemize indirmekte hiçbir sorun görmüyoruz. Fakat beslenme alışkanlıklarındaki bu yanlış gidişat giderek fazlalaşan bir sağlık sorununu da beraberinde getiriyor: Hipoglisemi. Kandaki şeker oranının normal kabul edilen değerlerin altında olmasına tıpta Hipoglisemi deniyor. Bir hipoglisemi hastasında kan şekeri yemeklerden sonra -yükseleceği yerde- düşebilir (reaktif hipoglisemi) ya da günün herhangi bir saatinde açken ya da tokken ölçüldüğünde şeker değerleri normal rakamların altında bulunur.

HİPOGLİSEMİ İLE YAŞAMAK

Daikin Türkiye
Web Tasarım IDS